Kleka

Kao temelj tradicionalnog, londonskog stila, za suhi gin koristimo borovicu vrhunske su kvalitete. Borovica iz Zadra među najboljima je u svijetu (Willkie, Boruff i Althausen: "Kontroliranje ginskog okusa", 1937.) Uzgaja se na padinama planine Velebit, savršen je spoj sunca, vjetra i hladnih noći - to čini miris naše borovice doista jedinstvenim.

 e pojavi na površini.

 

DUBROVNIK REPUBLIC

Dalmatian dry

GIN

distillery

crafted

unfiltered

Dalmacija u boci

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Naš gin odaje priznanje slavnoj povijesti velike pomorske republike, Dubrovačke Republike. Osnovana kao kozmopolitsko naselje u 5. stoljeću, Republika je postojala od 1358. do 1808. godine.

Naša etiketa predstavlja reprodukciju prvog poznatog prikaza ruže vjetrova Jadranskog mora. Benedikt "Beno" Kotruljević; 1416-1469, dubrovački veliki trgovac, ekonomist, znanstvenik, diplomat i humanist napisao je prvi poznati priručnik za jedrenje 1464. godine.

Destiliramo klasičan, suhi,''gosparski'' gin! Otkrili smo da snaga našeg gina leži u kombinaciji četiri sastojka:

sea-ship-transp.gif
bot-juniper-transp_edited_edited.png
bot-orange-transp_edited.png
sea-cloud-transp.gif
Libertas-transp.gif

Dubrovačka ljuta naranča

Naše naranče dobivamo s Elafitskog otočja u dubrovačkom arhipelagu. Nekoć je rasla u svakom vrtu, ali gotovo zaboravljena, ljuta naranča iz Dubrovnika polako se ponovno otkriva. Koristi se i za marmelade, ukusne arancine ili tradicionalne kolače, a također je pronašala svoj put u kulinarskoj sceni Dubrovnika. Dubrovačke ljute naranče našem ginu dodaju jadransku svježinu!

Motar

Motar je na pučini bio glavni izvor vitamina C na jedrenjacima Dubrovačke Republike koji su putovali na brojne trgovačke i diplomatske misije. Danas ga se ponekad koristi kao dodatak u salatama, za jela s inćunima, maslinama i kruhom. Motar unosi Jadran u naš gin- ima okus poput mirisa bure!

 

bot-motar-transp_edited.png
Flasche-durepgin-transp.gif
cdsc_2018.jpg
giupph_medaille.JPG
WGinA_Logo_Croatian_LondonDry_edited.png
logo_award.png
Attachment-1.png
image0.jpeg

Smilje

Ljekovito bilje i sastojak parfema, koji je koristilo dubrovačko plemstvo u kremama i losionima za zavodljive mirise, a nalazimo ga i u najstarijoj ljekarni u Europi otvorenoj 1317. godine u Dubrovniku. Koristilo se u izradi lijekova, radi svojih antibiotskih karakteristika. Smilje obavija ostale sastojke baš kao što jugo grli dalmatinske noći.

Sol

Velik dio bogatstva Dubrovačke Republike potječe iz solana u Stonu. Kad je 1333. sol došla u Dubrovnik, već više od tisuću godina već se proizvodilo tzv. bijelo zlato, dakle radi se o najstarijoj solani u Europi. Dodajemo samo nekoliko zrna ginu - ali kada i zašto ostaje naša tajna.

 

Voda

Velik dio okusa ovisi o vodi. Zbog toga koristimo jednu od najboljih dostupnih voda, sa izvora rijeke Une u Nacionalnom parku Una, kako bi smanjili jačinu gina do moćnih  47% vol. Kada su Rimljani prvi put došli do izvora, dali su rijeci ime "Jedna" - Una, zbog svoje jedinstvene ljepote. Izvor je duboo oko 286 metara, a voda teče kroz geološke formacije tjednima prije nego što se pojavi na površini.

bot-immortellle-transp_edited.png
 

Destilacija

Odlučili smo se za bakreni lonac, jer bakar ima neizmjerno važnu ulogu kao katalizator i regulator okusa. No, unatoč svim tradicijama i obrtništvu, željeli smo destilirati čisti gin, s različitim biljem. Dodali smo moderan kolonu za frakcioniranje, da bi dobili čiste rezove i poboljšali kontrolu okusa.

Biljke se maceriraju tijeko dvije noći i jednog dana - ovu metodu smo preuzeli iz staroengleskog recepta za gin koji datira u 18. stoljeće. Takav postupak osigurava pažljivu ekstrakciju eteričnih ulja. Zatim pažljivo destiliramo i do 9 sati, pažljivo promatramo i stalno nadzirimo frakcije kako bismo osigurali postojan okus i kvalitetu.

Nakon što čisti destilat odleži nekoliko dana, koristimo kristalno čistu izvorsku vodu, kako bi smanjili jačinu gina na 47% Vol.

Ne radimo hladno filtriranje gina, smatramo da to nije neophodno i smanjuje sadržaj eteričnih ulja koje smo tako pažljivo destilirali.

alchemist-1_edited.png
 

Marcus
je obučeni politički znanstvenik, govori jezik vinogradski papiga, bivši UN i profesor marketinga

Mario
je bivši proizvođač piva i drvosječa, izvrstan automobilski revitalizator i nedjeljni ribar.

"There is no such thing as a stupid question"

Tel. +385998426136

office@dubrovnik-republic.com

benedetto-transp.gif
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle